Friday, 12 August 2011

Ada Dara Lu Kolot -,-'

assalamualaikum tak jawab dosa jawab sayang :)

Hello readers. 
Okay nampak tajuk tu. Hari ni fara nak kenalkan korang dekat sorang artis youtube nih. Err~ actually bukan artis. Tapi kalau dah masuk youtube tu nak jadi artis lah kan.
Dalam banyak-banyak artis youtube fara paling minat Matluthfi, AnwarHadi and Maria Elena.
Maybe korang pon dah pernah tengok video diorang.
NEVERMIND- 
This girl are very very style. Seriously bahasa dia memang hampeh -,- Rugi kalau tak tengok video nie sampai habes! :D

                             

HAHAHA. Lawakk kann! tu dia bahasa dia.
Siap promote sabun dettol lagi. cool gila okay' this RM 19.90 :)
gule-gule dua seposen!
jangan lupa okayy :)
->i know you just want to advise people out there but better you keep your language nicely
im sorry.
enjoy~ Kbai.
posted by,
fara mira :)

Thursday, 11 August 2011

seperti mati hidup kembali :'D

assalamualaikum tak jawab dosa jawab sayang :)


huarrrggg ! rindu gilaa sama ini belog. berhabuk bagai da nih. maaf ya belog.
i know im not caring loving but im cute. HAHA riak!
btw i need supporter for this belog :) thankyouu.
dan dann, pada kesempatan ini fara ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua umat islam.
walaupun hari ni da masuk hari ke-12 puasa. tapi whatever la kan. still puasa lagi.
RAYA!
baju raya da beli?
warna ape?
bape pasang?
kasut dll?
haha. maaf memang begini perangainyee. enjoy kbai.
posted by,
fara mira :)

Saturday, 4 June 2011

barat zone .

assalamualaikum tak jawab dosa jawab sayang .

to all readers ,
korang suka menyanyi lagu barat ?
singing in the toilet , pasar malam , lorong gelap .. huh ? pape je la .
walaupun suara ehem ehem dan agak ehem ehem *macam la suare aku ni sedap sangat -.-''
tapi korang tahu tak maksud lagu tu ? *confirm lahh tahu bI aku tak gagal okay ?
erkkk . okayyy ~
tapi pernah tak korang selidik maksud setiap lagu tu ?

soalan :
1) siapa penyanyi barat yang korang minat ?
2) lagu mana yang korang paling minat dan korang dah hafal gila gila lirik lagu tu ?
3) berapa banyak lagu yang korang dah hafal ?

penyanyi yang boleh kate top sekarang ni lady gaga , justine bieber , keisha and rihana . mesti dah separuh dari semua lagu diorang korang tahu kan ? ape yang fara cuba nak sampaikan ni mungkin akan menguris hati peminat peminat penyanyi barat . so up to you nak teruskan baca atau tak . *okay , good bye reader (:

now , nampak video bawah ni ?
tengok lahh (:


TERKEJUT ? yeaa . first time fara tengok pun terkejut jugak . so nak percaya ke tak mende mende ni ? fara pun tak pasti tapi korang tak rasa takut ke dengan kiamat ? siap dah keluar wayang lagi kiamat 2012 . wowww ! kalau percaya kiamat memang tak salah tapi kalau percaya kiamat tu pada tahun 2012 . syirik la bende tu . cukup la sekadar percaya ape yang tertulis dalam al Quran . okay ?
renung renungkan dan selamat beramah
*more info chek youtube lahh . haha thanks :)

Wednesday, 1 June 2011

matluthfi90

assalamualaikum tak jawab dosa jawab sayang .

kepada pembaca :)
yeaa sorry lama tak edit blog .
*masalah teknikal =.=''

in this post i want to share a video for you .
yup (!) maybe korang pernah tengok da kot video niy .
pape pun tengok la lagi . tak jemu punya :)
like this person matluthfi90
wooo , terbaek babe !
see yaa .

uke , selamat menonton :)
layan ~

Tuesday, 17 May 2011

smile ;)

assalamualaikum :)

hehe , hari niy na story fasal senyum :)
heyy , anda semua ! senyum lahh banyak banyak , especially bila jumpa fara taw taw ? fara suka tengok orang senyum . comel jea . macam hemster punn ada . weeee ~ senyum lahh lagi . ha , kann comel tuu . ahaa . suka lahh <3
senyum tak perlu kata apa apa 
senyum :)

HAHA . apa hal fara niy ? gilo ka pa ? tetibe suruh orang senyum ~
hehe , no lahh . actually senyum nih penuh keajaiban taw tak ? hurkk , tak tahu ? ==" fine lahh . kalau na tahu baca entry fara sampai habis uke ? yeaa gud gurlz and boyz :D

senyum tu kan sedekah . bila kita senyum kita akan dapat pahala secara tidak lansung senyuman kita tu akan mencairkan hati yang memandang .. tehee :D fara pun cair tengok korang senyum .. waaa , manisnyaa ~ :9 ahaa ,
senyuman mesra datang dari hati yang ikhlas . tapi senyuman rekaan adalah senyuman pura pura dan penuh kejahatan . heshh , tak baik ! orang yang selalu frust memang sukar nak melahirkan senyuman yang manis , jadi kita sebagai kawan sering sering lahh senyum . mana tahu kita dapat mengurangkan rasa frust dia tu .. and kalau dia membalas senyuman kita tu dengan ikhlas kita akan dapat dua kali ganda pahala . wahh , kan seronok tu .. senyum je da dapat pahala <3

therefore , ukir lah senyuman yang manis , kerana selain sedekah senyuman itu ibarat lukisan rahsia hati .. ia tidak menyakitkan tapi meberi penawar kepada hati yang sakit :)

haha . pandai fara berkata kata .. tehee , actually info niy fara cilok dari google .. haha :) tapi berguna jugak kan ? hee thanks , jangan lupa senyum taw taw ? hoh ! macam tu lah senyum .. waaa , sweet lahh awak senyum :) sukasuka .. senyum lahh banyak lagi . comel ! woooo ~ >.<

Sunday, 15 May 2011

dugaan , sabo jea lahh =="

assalamualaikum ,

                                                                 

dugaan dengan bala tu tak jauh beza yehh ? apa yang berlaku kat fara niy kejap orang kate dugaan kejap kate bala .. pening nak faham maksud . kalau boleh tak nak faham sikit pun ..
manusia memang suka cari kesalahan orang yeh ? diri sendiri tu hebat sangat ke ? sempurna sangat ke ? jangan nak bangge sangat lahh .

grr . macam macam jadi sekarang nih . tak boleh na focus la kat pelajaran .. adoy malas betul na fikir masalah .. reda jea lahh . apa nak jadi jadi lah .

untuk beberapa orang niy :
-> for your info fara tak kacau pun gurl tu
-> jangan asyik nak cari kesalahan orang boleh tak ? rimas lahh
-> tahu lahh diri tu hebat .. do your own business da la .
-> hal hal lepas fara malas na ingat da la .. buad saket otak jea pikir .. adoy tolong laa . rimas yaa amat ~
-> and yang lain tu tolong la jaga mulut .. jangan buad cerita uke ? berdosa ..

tolong la jangan nak tambah dosa fara nak post mende bukan bukan tentang korang . i hate it .. really . if you still don`t watch your mouth you will get your punish in hell .. i will pray it .. maaf sebab kata kata niy agak kasar .. please don`t do this too me . i hope so you will pardon me .

fara tak sesempurna anda . maaf sangat sangat . sedih tahu tak .. exam yang lepas niy tunggang langgang . malu laa ~ nak cakap salah anda pon tak jgak sebab fara yang tak focus . adoy pening pening ~

pegi satu masalah datang satu masalah lagi .. ALHAMDULILLAH henset masuk air .. ada hikmah kot ~ and now i know . thanks for everything . nanti fara bayar balik duit topup kamu tu . jangan risau . fara memang jahat pun . suka hati la nak lebel macam mana . itu hak kamu ..

MAAF sangat sangat kat semua yang terasa dengan fara disebabkan post ini . really really sorry uke ? mana la tahu umur tak panjang kea .. kelmarin fara baru accident .. haha , padan muka ponn .. berdoa lagi dalam post sebelum niy nak accident kan dah dapat .. huh , never mind . let bygone be bygone . forgive me uke ? :(

thanks ~
fara runsing . maaf .

Saturday, 7 May 2011

menanti ~

assalamualaikum


adillah , hafizah , adriana
huwaa ! miss kalian lahh . rindu sangat sangat :( na story mory , gossip gossip , ronde ronde taman , lepak kat padang , makan ice bland .. miss semua tuu .. terlampau rindu nih .
too adillah cepat la balik sini ..
someday bila kita free lagi kita keluar sama sama uke ?
huh tak sabar nih !

kem
rindu la nak masuk kem ~
jumpa kowang kat sana . jalan jalan together together . maen bola jaring ~ HAHA
fara nak maen besball jugak ! haishh , nanti kita maen sama sama taw taw ? haha still dalam tajuk .. 'menanti' :D

result periksa petengahan tahun :)
HAHA . memang menanti dengan penuh sabar lahh . jawab periksa pon tunggang langang . banyak mengelamun jea .. haishh , no idea about this topic <3  thanks to shahir cuz bagi fara pinjam kertas periksa taon lepas . now hanya mampu berdoa jea supaya result tak hancur ~
aminn .

lesen ^^
adoyy . bila na ambek lesen nih .. haishh , periksa cepat lah habis . fara tak sabar niy ~
lesen wait for me ya :)
i will take you as fast as i can
but sekarang kene belajar bawak moto gear dulu laa ..
tehee ~


Monday, 2 May 2011

im not perfect

im not perfect <3 



this story is typically intended too me not you

MAAF sebab segala galanyaa :(
stupid is me
fool is me
dumb is me
ridiculous is me
selfish is me
cruel is me
bad is me
evil is me
ugly is me
low is me
emotional is me
stubborn is me
ego is me
hypocrite is me

its all my fault not you

i'm not a perfect girl . my hair doesn't always stay in place and i spill thing a lot . i'm pretty clumsy sometimes i have broken heart . my friend and i sometimes fight and maybe some days nothing goes right , but when i think about it and take a step back i remember how amazing life truly is and that maybe just maybe I LIKE BEING IMPERFECT <3

thanks cuz willing to read this statement form imperfect girl ..

Sunday, 24 April 2011

MKT de best

bagun tido , pegi sekolah , balik then pergi asrama sekolah . .
MKT waiting for me :) ye kee ? haha , fara yang nak sangat sangat pergi sana . selalu pergi kursus mesti teringat dekat someone . but dia tak ikut , haha never mind lahh . bukan nak story fasal tuu .

MKT . ? binatang apa tuh ? haha majlis ketua tingkatan lahh ! first time buad dekat asrama . .nike name "hotel lima bintang" :D

masuk dewan ,
*alamakk , da lambat .
muke first nampak , sarah kaisara
fara * ehh , sara pon adalahh :) hai .
sara * haii :)
fara * tak bagi tahu pun nak datang . 
sara * tak tanya macam mana nak bagi tahu .
Oopss , my fault . haha 
fara * ha ah lahh . haha uke lahh nak pergi buad kerja 
sara * haha . uke , bye :)
fara * bye

get job , fasilitator kumpulan dua .

aktiviti dah start lama dahh , but ada beberapa orang datang lewat cuz dowang ada hal tertentu . *tak ambek tahu punn*
nampak orang baju purple ..
farizuan . ?

fara * macam kenal jea budak tuu !
wan * aku macam dengar suara **** kat sini ..
fara * eh ehh , sape entah yang bercakap tuu ..!
wan * eh **** mana yehh ?
amboihh , perli ke apa nih ! :P
fara * enta la . balik kampung kot ..
bla bla bla , da lupa . haha :D

tetiba teringat dekat hemster ? hemster kee ? haha , panda kott ... ehh , panda tu orang lain punya . haishh , pape jea lahh . manusia kott ...
last kabar , dia balik kampung . nenek meninggal . tumpang simpati :(
then , lost contact . ..

end the sad story . !

whatever , MKT this time memang terbaik !! hepenning :)








rugi gila siapa yang kene pegi but menggedik tak nak pegi tuu . haha *maaf !

bab yang paling fara suka time explorace .!
stail lahh game tuhh . kene buad apa yang dia suruh then mesti jaga barang barang yang diberi sampai abes . dah abes , gune semua peralatan tuu untuk kawin !! haha , sweet kan . ?
penggantin kumpulan lima "mira married too fazli" wahh , nampak padan sangat tahu :)
bagai pinang di belah dua . .haha ,

sowy tak de gamba myra dengan paly time tuu . .nanti ada orang upload fara masukkan gamba tuu , uke ?  ♥ nice ..

tapi , kumpulan dua yang paling best acting . haha semad lahh kowang ! tak nak berterima kaseh ke dekat director nih ? haiyaa :)

tahniah dekat kumpulan satu , Jambu ~ sebab menang seluruh acara . .walaupun beza kumpulan satu and dua nih satu markah jea , haha
tak na kalah fara nih . tu punn na bagi tao .. hehe saje jee . na juga bangge :)

that all for this post today . wahh , speaking ? haha ,  bubye 

Saturday, 16 April 2011

tak sehad

                                        


batuk , demam , seleseme , saket tekak , semua terasa ada ! grr , tak suke nyee ! !
effect dari hujan kat sekolah semalam lahh nih ! haishh , baru main sikit jea . .
petang tu balik terus tidor . haha , pukul lapan baru ingat nak mandi :)
hehe , chill la tu :D

rasa seksa gilaa . .mata and hidung dah macam badut dahh ! air mata asyik keluar macam air paip jea . tak tahu apa kaitan saket nih sampai kua air mata lak . haha , mengarut ngarut jea saket nih . .

semalam sebelum tidor sempat berangan depan cermin , macam mana lahh kalau fara tak sembuh sembuh jugak sampai hari isnin nanti . ? maluu gila nak pergi sekolah ! dah berazam tak nak pergi dahh tapi kalau isnin nih tak pergi jugak sekolah means dah tiga minggu setiap hari isnin fara tak datang .. cikgu dah siap warning suruh datang cuz nak buad exam math , hehe :)

nice sangat pagi nih adek angkat fara text "semoga kakak cepad sembuh" . wahh , thanks adek :) sayang adek , but sowy lahh semalam kakak tak eply mesej adek sangat . .
and ada jugak manusia yang tak dikenali call semalam . malas nak angkat , suara sengau ! haha :D
heppy mesej someone . cakap tak nak tidor tapi dia yang tidor dulu , haha ye ye jerk :P


satu je yang fara suke bila sakit . apa yang kita mintak selalu nye dapat ! HAHA , semalam mama beli ice cream ! banyak . .haha , sukasuka :) but semalam tak larat nak makan , hari nih fara melantak ice cream tu sorang sorang time semua tak ada kat rumah tadi . now dah habis , hehe :D hebat kan !

uke lahh , nak pergi pasar malam nih . .di paksa oleh kakak ! haha , tak paham ke orang tak sehad . .ishh ! ! hehe , tak pe lahh , janji kakak nak belanja ice cream lagi ! :) bubye ..

Friday, 25 March 2011

salam perpisahan :')

jumaat 25 march 2010 , last day for kembar geng empat seripagi dekat smk ulu kinta . huargg ! syahdu nyee ~

to
mama : jangan sedih tau mama , kami masih ada di sisi mama untuk belajar math ;)
dayah : jangan sedih sedih ye kamu ? chill jea .. kalau jodoh tak ke mana , right ?
nasywan : jangan gatai hati nak pi cari awek lain kat sana ! ingat dayott di sini .
nasywin : aku ucapkan tahniah sebab dapat nombor satu dalam kelass !! :D

pape ponn BEST ' bersama ' dengan korang walaupun tak lama . .hepening gile dalam kelas sebab korang kuat perasan . tak nak kalah macam SKB ! hoho ,, gurau gurau ~




wehh wehh , sebelum korang pergi aku nak tanyew satu soalan . dari dulu lagi korang tak jawab ! !
kenapa muka korang sama ha ? jawab jawab ! :)

and lagi satu , sampai bidor nanti jangan terbawak bawak cerita MUSHROOM sharir shamim tu ! hoho
akhir kata , gud bye fwen ! will miss you a lot ! jaga diri .. jangan lupa kami di sini , insyallah kalau panjang umur ada jodoh kita jumpa lagi uke ? ! *anggung jee laa .. ha , uke bye2 take care yea :)

new user blogger .

heyy , im new here ! seriusly fara buta IT fasal mende mende nih ==" haha ,

actually dulu ada satu belog dahh tapi jadi tunggang langgang sebab tersalah tekan amende entah ! then cik sarah ni kasi idea buat baru so fara buat lahh baru . .tak ada mood nak pandang belog lama . sakit hati jee , haha
--> belog lama

but yang lama tetap dalam ingatan sebab itulahh pengalaman !

wharever , thank you cuz datang melawat sini .. follow lahh fara and fara akan follow anda balik ..
thank comeyy :))

sayang's saia :)